DIA 1

Horari: 7h

Distància: 7,5 km.

Desnivell Acumulat: +1100 m /- 400m

Ruta: Travessa

Condició física: 2/5

Dificultat tècnica: 2-3/5

Nivell de dificultat física segons el mètode SENDIF

DIA 2

Horari: 4-5 h

Distància: 5,5 km.

Desnivell Acumulat: +600m / 500m

Ruta: Travessa

Condició física: 1/5

Dificultat tècnica: 1/5

Nivell de dificultat física segons el mètode SENDIF

DIA 3

Horari: 8h

Distància: 2,7 km.

Desnivell Acumulat:  +950 m. / – 1650m

Ruta: Travessa

Condició física: 2/5

Dificultat tècnica: 2/5

Nivell de dificultat física segons el mètode SENDIF

Circular dels 3 Refugis: Artiga de Lin- Renclusa- Benasc

Tipus de Ruta:

Ruta circular de 3 días- Distancia total 25,5 Km

Descripció:
Es una ruta en forma de travessa circular que pretén connectar les 3 regions, Catalunya, Aragó i França. La ruta és ideal per realitzar-la amb famílies  i a l’estiu,i està pensada per que tothom amb un mínim de preparació la pugui realitzar. Descriurem breument els itineraris.

 

Dia 1 Artiga de Lin – Renclusa( color Rosa):

Pujarem al coll de Toro i baixarem cap el pla d’Aigualluts , per la vall de l’Escaleta. Un cop al pla, el creuarem en direcció Oest, en direcció clara cap al coll de la Renclusa. Des de el coll només caldrà baixar al refugi.

 

Dia 2 Renclusa – Benasc (color Groc):

Començarem la jornada baixant en direcció la Besurta, per un cop allà prendre el camí de pujada cap al coll de la Picada i abans d’arribar, més o menys a mitja pujada, i direcció oest, i seguint un camí ben clar cap al portillon de Benasc. Un cop al coll ens queda una curta baixa fins arribar al refugi de Benasc, ja al canto Francès. 

Es una jornada curta que podem completar amb les següents propostes:

*Cim Salvaguarda:  És un cim que queda molt a prop del port de Benasc i que afegeix un punt de dificultat i és un dels millors miradors per veure el massís del Aneto-Maladeta – Posets.  

*Cim Aneto: Afegir un dia extra a la ruta i des de la Renclusa fer el Cim del Aneto, que és el pic més alt dels Pirineus.

 

Dia 3 Benasc – Artiga de lin (color Blau):

La ruta l’iniciarem descendint en direcció al Hospici de França, camí en forta baixa en algun punt però ben trepitjat. Un cop allà, pujarem per un camí en direcció sud que s’endinsa al bosc i que en poc minuts ens durà al trencall que remunta en forta pujada en direcció a la cabana de Romingau. Al final, d’aquest sender ens trobarem el encreuament del Pr 115, on  el prendrem en direcció el coll de Monjoia. Al coll, caldrà baixar en compte de no perdre el camí pels prats ja aranesos fins trobar-nos amb la carretera que ens durà de nou al Refugi d’Artiga lin.